duik met ons mee
in een wereld
vol frisse ideeën
mobiele website prijzen website maken gent webdesign prijzen mobiele website maken

responsive web design

De computerwereld verandert razendsnel. Een grote uitdaging voor webdesigners is de diversiteit van schermen. Kleine schermen bij GSM en tablets, maar grote breedbeeldschermen bij computers.

Bij responsive web design, zoals bij deze website, verandert het uizicht van de website automatisch mee met de grootte van het scherm.

Bij kleine schermen worden informatieblokken onder elkaar geplaatst, waardoor u nooit horizontaal hoeft te scrollen. Daarnaast wordt enkel de basisinformatie getoond. Enkel de essentieële gegevens weergeven.

Bij grote schermen worden de gegevens naast elkaar geplaatst om zo de volledige schermruimte te gebruiken en het scrollen te beperken. Hier wordt meer informatie getoond, daar de ruimte dit toelaat.

U kunt het effect van responsive design op uw computer simuleren door inzoomen met de toetsen 'Ctrl' en '+' en uitzoomen met 'Ctrl' en '-'.

Naast deze website werd ook de site van Massagecentrum De Krachtbron ontwikkelt volgens de methode van responsive webdesign.

Bij kleine schermen zoals een GSM kan het handig zijn om daarenboven te kiezen voor een mobiele website. Bij mobiele websites beperken we het aantal foto's, waardoor ze sneller laden. Dit is uitermate belangrijk bij mobiel surfen.


webdesign gent

 

Digitown Webdesign Gent
Dendermondsesteenweg 29
9270 Kalken (Laarne)
Tel: +32 (0)474 30 85 84

www.digitown.be

BE 0866 865 838